El Nadal començarà a brillar aquest divendres a l’Espluga amb l’habitual encesa de llums que enguany se celebrarà a la plaça de l’Església a partir de 2/4 de 7, moment en què dues nenes i dos nens de P5 de les escoles Vedruna i Martí Poch encendran l’enllumenat nadalenc del municipi acompanyats dels gegantons i els grallers de l’Espluga de Francolí. Un acte que es podrà seguir per l’Espluga FM Ràdio i que donarà el tret de sortida a una cinquantena d’activitats programades conjuntament amb les entitats del municipi.

ÀUDIO: La regidora d’Educació de l’Espluga de Francolí, Anna Garcia, detalla que aquest és un any de plena normalitat

De la resta d’actes en destaca el concert de la Coral Espluguina amb motiu del 40è aniversari de l’entitat, l’esperat Pessebre Vivent pels carrers del casc antic de l’Espluga, la festa de Cap d’Any que organitzen els armats i la Comissió de Reis que ja prepara el camí per l’arribada del patge Gregori i de Sas Magestats els Reis d’Orient. També es recupera la cursa de la Llufa per part del Club Atlètic Espluguí.

ÀUDIO: La regidora de Ciutadania de l’Espluga de Francolí, Aida Morgades, explica alguns dels actes destacats d’enguany

Una desena d’espectacles infantils programats

Pel que fa a les propostes infantils, el dia 10 de desembre totes les nenes i nens i les seves famílies podran anar a buscar els tions; el dia 24 s’ofereix un espectacle familiar i també hi haurà un Cap d’Any infantil que se celebrarà el dia 30 a les 5 de la tarda al Jardí dels Francolins. El programa també compta amb les representacions teatrals i cine fòrum del Casalet Kids i l’espectacle del Departament de Cultura de la Generalitat “Ulls Clucs” per commemorar l’Any del Cançoner Popular de Catalunya. En total, més de deu propostes d’espectacles infantils que es desenvoluparan durant els dies de Nadal.

ÀUDIO: La tècnica de Joventut de l’Ajuntament de l’Espluga, Estel Bové, parla del nou acte pel Cap d’Any infantil

Per a les persones joves, l’entitat juvenil Auvënguen ha preparat un bingo amb recaptació per La Marató de TV3, una festa jove nadalenca al local de l’entitat i un torneig de futbolí al Bar del Casal. Com ja és habitual, també hi haurà el concurs de fotografia “Fotografia el teu Nadal”.

El 18 de desembre tindrà lloc la hissada de la senyera dels Cervera al monument del mil·lenari de la fundació vila, segons el compromís de poble de 1979 a 2079. Amb l’actuació dels gegants vells de l’Espluga, Ponç Hug de Cervera i Beatriu de Milany, fundadors de la vila, amb motiu del seu 75è aniversari, amb l’acompanyament dels Grallers de l’Espluga, pel seu 30è aniversari i del Cant de la Senyera a càrrec de la Coral Espluguina.

Aquests seran alguns dels més de 50 actes programats per celebrar les festes de Nadal amb plena normalitat a l’Espluga de Francolí.

Les festes de Nadal es celebraran enguany amb una cinquantena d’actes programats (Imatge: Laia Molné)