Les depuradores de Montblanc, l’Espluga de Francolí, Santa Coloma de Queralt i Solivella instal·laran plaques solars en els pròxims mesos. Aquesta és una mesura que ha pres el Consell Comarcal de la Conca de Barberà per reduir les emissions de gasos amb efecte hivernacle i afavorir la transició cap a una economia neutra en emissions.

En total, s’implantarà gairebé 400 plaques solars en les diferents depuradores. S’espera que estiguin a ple rendiment el pròxim any i ja es pugui funcionar en gran marge amb l’energia provinent d’energia renovable. Aquesta actuació suposarà un estalvi energètic del 40-45% de mitjana entre les quatre depuradores. Es preveu que aquesta reducció sigui de gairebé 150 tones anuals d’emissions contaminants en tones de CO₂, que suposen unes 33 tones equivalents en petroli.

Nous sistemes de sanejament en altres municipis

Per tal de donar servei a la resta de municipis i territori de la comarca, actualment ja s’estan redactant els projectes dels nous sistemes de sanejament de Blancafort, Vilanova de Prades, Barberà de la Conca, Pira i Vilaverd, per poder procedir a les seves construccions. També s’han iniciat les diagnosis de Passanant, Belltall i Aguiló per poder redactar els projectes executius.