El grup Bon Preu Esclat va presentar aquest dijous el seu projecte per establir un nou centre logístic al polígon de Montblanc. Inicialment, es preveu generar 300 llocs de treball un cop la planta estigui activa, però s’espera augmentar aquesta xifra fins a les 900 persones un cop estabilitzat el projecte. A més durant el període de construcció hi treballaran 1.350 persones d’empreses externes que generaran un important impacte en el territori.

ÀUDIO: El president i director general del grup Bon Preu, Joan Font, confirma la implantació d’un nou supermercat a la comarca

Amb aquestes xifres es va presentar el projecte de Bon Preu amb la intenció d’impulsar el repoblament de la Conca de Barberà a través de l’atracció de nous treballadors tant durant el període de construcció com un cop en funcionament. Aquesta ciutat logística tindrà una inversió total de 204 milions d’euros i una durada d’execució de dos anys que s’iniciarà un cop es disposi dels permisos necessaris que es troben actualment en tramitació. Per tant, podria ser cap al 2025 quan comenci a funcionar la nova ciutat logística del grup. Durant aquest període també es treballa per la formació de nous professionals de la comarca.

ÀUDIO: L’alcalde de Montblanc, Josep Andreu, detalla la importància de formar nous professionals

Aquesta serà la segona ciutat logística de Bon Preu Esclat. La primera, ubicada a Balanyà, a Osona, se’ls ha quedat petita. La de Montblanc servirà de centre d’operacions per abastir els supermercats del grup a les comarques de Tarragona i Lleida. La primera fase del projecte inclourà la construcció d’un magatzem de 26.500 m² per producte sec i 12.600 m² per refrigerats. En fases posteriors s’ampliaran els magatzems amb 55.900 m² en el primer cas i 38.800 m² pel segon. També se sumarà un magatzem de logística inversa de 8.900 m² per materials reciclables.

La nova ciutat logística de Bon Preu Esclat podria ser una realitat l’any 2025 (Imatge: Laia Molné)

L’impacte del projecte a Montblanc

Un centre logístic d’aquesta envergadura es preveu que canvi el model poblacional de Montblanc i també de la comarca. Per aquest motiu l’Ajuntament de Montblanc treballa en la planificació d’un nou barri a la vila, ja que es preveu l’augment de la demanada d’habitatges de lloguer.

ÀUDIO: L’alcalde de Montblanc fa una crida als pobles de la conca per recuperar el nombre d’habitants

També s’ha confirmat la col·locació del primer supermercat Bon Preu Esclat a la Conca de Barberà i concretament a Montblanc tot i que encara no es pot posar data, ja que es troben amb negociacions per aconseguir els terrenys més adequats perquè la ciutadania pugui accedir amb facilitat a les noves instal·lacions.

ÀUDIO: Joan Font confirma la implantació d’un nou supermercat a la comarca

Durant la jornada d’ahir es va parlar amb productors de la zona juntament amb la Cambra de Comerç de Reus per donar a conèixer el projecte i el possible treball conjunt amb les empreses del territori. També es va explicar a la ciutadania el model de ciutat logística que es començarà a construir en els pròxims mesos a la vila ducal.