Els pressupostos participatius de l’Espluga de Francolí arriben a la seva segona fase després que durant el mes de maig es permetés, per primera vegada, proposar projectes a través de l’aplicació digital eAgora. Una mesura que l’Ajuntament local assegura que ha estat un èxit després d’haver rebut una vintena de propostes de les quals es podran votar sis d’elles per invertir els 26.000 euros de pressupostos participatius projectats per enguany.

Després de rebre les propostes d’enguany va ser necessari descartar-ne algunes per superar el pressupost acordat, d’altres per no ser competència de l’Ajuntament o perquè es tractava de projectes que ja estan prevists executar amb altres mitjans. Finalment, s’han presentat els sis projectes finalistes, el màxim permès, rejuntant algunes de les propostes per poder encabir-les totes.

La renovació del patí de l’escola Martí Poch és un dels projectes proposats (Imatge: Laia Molné)

Les sis propostes finalistes són:

  • Instal·lació de lavabos al Jardí dels Francolins
  • Canvi de la tanca perimetral del Jardí dels Francolins
  • Millora i condicionament dels parcs infantils de la població
  • Embelliment de l’entorn de la Font Major
  • Millora del patí de l’Escola Martí Poch com a part del projecte de renaturalització
  • Senyalització dels equipaments municipals, replantació d’arbres a la zona del barri vell i col·locació de més papereres a tot el municipi

Les propostes es poden votar fins al dia 11 de desembre a través de l’aplicació eAgora o presencialment a l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania de dilluns a divendres de 9 del matí a 1 del migdia.

Una de les propostes se centra en l’entorn de la Font Major (Imatge: Xavier Lozano)

Entrevista amb la regidora de participació ciutadana de l’Espluga de Francolí, Anna Garcia, desglossant les propostes d’enguany

Pendent d’executar el projecte guanyador del 2021

L’any passat va sortir com a projecte escollit el canvi de retulació dels carrers del municipi. Una acció que es trobava a l’espera de l’augment de plantilla de la brigada. Ara els tècnics faran una feina prèvia per destriar quins cartells es troben en pitjor estat i abans d’acabar l’any es preveu comptar amb els nous rètols encarregats i pendents de col·locar a inicis del 2023.

ÀUDIO: Anna Garcia explica els següents passos amb el projecte pendent de l’any 2021