Els Pressupostos Generals de l’Estat inclouran uns 6 milions d’euros extres en inversions al Camp de Tarragona, més enllà dels 308 milions ja previstos a la demarcació. Són les millores que Esquerra Republicana i el Partit Demòcrata han aconseguit a través de la presentació d’esmenes en les negociacions dels comptes per l’any vinent.

Entre els projectes inclosos en aquest pressupost es torben 250 mil euros pel Patronat del Monestir de Poblet. Cal remarcar que l’any anterior ja van rebre una partida superior per pal·liar la crisi de la Covid-19.

En termes quantitatius, el més rellevant serà la construcció d’un nou pont per al polígon Entrevies, a la ciutat de Tarragona. La proposta es plasmarà en 2 milions d’euros i suposarà l’obertura d’un segon accés a l’entorn industrial. Es construirà per damunt de la línia ferroviària, des del camí vell de Salou, on hi ha diversos grans supermercats. Així facilitarà l’entrada al polígon Entrevies des de la carretera de València o oferirà una alternativa d’accés a l’actual. 

D’altra banda, el PDeCAT també ha pactat amb el govern de Pedro Sánchez diverses inversions addicionals per al territori. Una d’elles serà per remodelar de l’estadi municipal de Vila-seca. L’Ajuntament disposarà d’1 milió d’euros més per millorar la zona esportiva.

La URV rebrà 300.000 euros per a l’eficiència energètica dels edificis i la fundació de la universitat 330.000 per a una iniciativa a les Terres de l’Ebre. En aquest cas, la partida és de 250.000 euros. Finalment, la Fundació Bonanit, que vetlla per la salut dels sense sostre de Tarragona, rebrà 70.000 euros.

La llei general dels Pressupostos de l’Estat es votarà aquest dijous i serà favorable perquè el govern espanyol ja s’ha assegurat els suports necessaris.