Montblanc donarà el tret de sortida als actes de Nadal el proper divendres 2 de desembre amb l’encesa de llums a la plaça Major. Serà l’inici d’unes festes que arriben amb diverses novetats. Entre elles, la festa de Cap d’Any, que torna de la mà de l’Associació Juvenil Barjaula a la plaça de Sant Francesc. Una altra novetat és l’estrena del nou recorregut de la cavalcada dels Reis Mags d’Orient del 5 de gener. Sortirà de la plaça de Sant Francesc i acabarà a la plaça Major, passant per carrers per abans no havia passat, com el carrer Josep Maria Poblet.

El divendres dia 2 l’encesa de llums anirà acompanyada de la música de la Bandarra Street Orquestra. En acabar, hi haurà un berenar sopar solidari per La Marató de TV3 a Sant Francesc, amb la col·laboració de Càritas Montblanc.

Del programa d’actes destaca també la Fira de Nadal que la Unió de Botiguers i Comerciants de Montblanc farà a la plaça de Sant Miquel el dijous 8 de desembre. També hi haurà cantada de Nadales de la Coral Flor de Lis el diumenge dia 11 de desembre o del Coro Rociero de la Sierra el dia 16 de desembre.

Els actes més tradicionals de les Festes de Nadal arrencaran el dia 24 amb el Caga Tió a la plaça Major de Montblanc. Els dies 27 i 28 tindrà lloc el Parc de Nadal a l’antiga església de Sant Francesc i el dia 31 serà el torn de l’Home dels Nassos. La darrera nit de l’any tindrà també esport amb la Sant Silvestre montblanquina, i després la Festa de Cap d’Any de Barjaula amb els Djs Sergi Domene, Hector Ortega i Edgar Manchado.

El diumenge dia 1 de gener serà el torn de les Patgesses Carteres, que recolliran les cartes dels nens i nenes de Montblanc. I en aquest programa d’actes no hi faltaran les representacions d’Els Pastorets, que tornen per fi als escenaris després de dos anys marcats per la pandèmia.