Aquest dilluns s’han iniciat les obres de la T-700 pel seu tram urbà, és a dir pel seu pas per l’Avinguda Catalunya de l’Espluga de Francolí. Els treballs s’han engegat a la rotonda que uneix la T-700, la N-240, la T-232 i el camí a l’estació de tren. S’espera que les obres tinguin una durada de 15 dies i acabin unint-se amb el tram ja executat a la carretera de Poblet.

ÀUDIO: L’alcalde de l’Espluga de Francolí, Josep Maria Vidal, explica el projecte

Amb aquest projecte es preveu renovar l’asfalt i col·locar un total de 4 passos de zebra a l’Avinguda Catalunya i tres bots per ajudar a reduir la velocitat dels vehicles. Aquesta era una demanda dels veïns que fa aproximadament un any l’Ajuntament municipal va traslladar a la Generalitat amb la intenció de crear una via més segura pels vianants.

Inicialment, la Generalitat va traslladar a l’Ajuntament que el projecte es trobava redactat però a l’espera de pressupost per executar-lo. Finalment, i amb el romanent sobrant dels pressupostos d’enguany, les obres seran una realitat abans d’acabar l’any.

ÀUDIO: L’alcalde de l’Espluga es mostra satisfet amb l’avançament del projecte

El primer tram des del Monestir de Poblet fins a l’inici de tram urbà de la T-700 ja es va executar fa uns dies. Per aquesta segona fase no es preveuen talls de trànsit sinó únicament canvis de via. En cas de ser necessari algun tall no previst inicialment es facilitarà la informació als canals habituals.