Després de quatre anys des de l’última edició celebrada, aquest 18 i 19 de novembre el Museu de la Vida Rural torna a acollir les Jornades del Bosc de Poblet i Muntanyes de Prades, enguany amb el turisme sostenible com tema principal de la trobada.

Una trentena de ponents exposaran duran ambdues jornades diversos estudis i reflexions al voltant del Bosc de Poblet i el seu paper en el futur. Les jornades s’han dividit en cinc blocs diferenciats: Història, Natura, Gestió del Territori, Memòria Contemporània i Turisme i Ciutadania.

L’últim d’aquests blocs acabarà amb una taula rodona per parlar del tema principal de les jornades: El turisme sostenible i com aconseguir-lo. Un tema a l’alça després de la massificació viscuda a espais com a Castellfollit en els últims anys, així com amb la creació, en un futur, del Parc Natural Muntanyes de Prades, que podrà canviar per complet el model actual de turisme.

ÀUDIO: La directora del Bosc de Poblet, Ester Trullols, destaca el turisme sostenible com a tema de les jornades

ÀUDIO: El membre del Centre d’Història Natural de la Conca de Barberà, Joan Cartanyà, parla de la importància d’aquestes jornades de cara a la creació del Parc Natural Muntanyes de Prades

Aquestes jornades, amb la seva 6a edició, s’havien celebrat per últim cop l’any 2018 i està programat que la pròxima sessió no es torni a celebrar fins al 2026.