El municipi de Sarral ha demanat a la població reduir al màxim l’ús d’aigua i no es descarten talls puntuals de subministrament a causa d’una avaria provocada en un camí direcció Barberà. Aquest matí s’havia programat una reparació per una fuita en les canonades d’aquesta zona, la tercera actuació en pocs mesos, però el cop d’una de les excavadores ha fet malbé la canonada, el que ha obligat a tallar l’arribada d’aigua del Consorci d’Aigües de Tarragona (CAT) que es proporciona al municipi per la canonada afectada.

ÀUDIO: L’alcaldessa de Sarral, Victòria Cañís, detalla l’avaria produïda aquest matí

La situació és delicada perquè el municipi, com la resta de la comarca, pateix de sequera, amb dipòsits per sota del 30%, una quantitat d’aigua que es manté mitjanament estable gràcies als entre 140 i 180 metres quadrats d’aigua que arriben diàriament del CAT i que en aquest precís moment no es poden aportar.

El municipi fa setmanes que busca soluciones per evitar que els dipòsits arribin a xifres inferiors del 10%. Per aquest motiu fa un parell de dies que s’aporten camions cisterna als dipòsits i inclús s’ha habilitat un dipòsit en desús per equilibrar la situació. En contra, s’ha hagut de tallar l’aportació d’un dels pous municipals perquè la falta d’aigua feia que s’extreies aire, el que podria provocar avaries.