Una font de proteïna a l’alçada de la carn però més respectuosa amb el medi ambient. Aquest era el lema amb el qual la tarda d’aquest dijous s’han presentat els insectes com aliment al Museu de la Vida Rural (MVR). Una premissa que ha convençut a petits i grans que han acabat provant els productes creats amb proteïnes d’insectes.

ÀUDIO: La investigadora del grup Mobiofood del Departament de Bioquímica i Biotecnologia de la URV, Maria Descamps, explica l’objectiu del projecte

Els més petits han pogut jugar amb diferents activitats que servien per exemplificar els gasos produïts per les vaques i pels insectes o també la creació de cadenes de proteïnes de tots dos animals per mostrar que són igual de completes.

Aquest taller presentat pel Departament de Bioquímica i Biotecnologia de la Universitat Rovira i Virgili és de nova creació i l’Espluga de Francolí era la segona població de la demarcació de Tarragona que l’acull. Un projecte que té la finalitat d’educar als més petits en una alimentació més sostenible i saludable d’una forma sana.

ÀUDIO: La investigadora del grup Mobiofood del Departament de Bioquímica i Biotecnologia de la URV, Esther Rodríguez, detalla que fa pocs dies que s’ha estrenat aquest taller

Aquesta és una activitat que s’ha celebrat en el marc de la Setmana de la Ciència 2022 de la mà de la Universitat Rovira i Virgili, conjuntament amb l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí i l’Oficina Jove de la Conca de Barberà.