Aquest mes de novembre l’àrea de Carreteres de la Generalitat de Catalunya està duent a terme diverses millores a l’Avinguda Catalunya i la carretera de Poblet, que són dues de les vies més transitades de l’Espluga de Francolí.

Les obres van començar fa uns dies asfaltant des del Monestir de Poblet fins a l’inici del tram urbà de l’Espluga de Francolí. Els treballs continuaran amb el tram urbà de la N-240 al seu pas per l’Espluga de Francolí. Després es repintarà tota la senyalització horitzontal d’aquest tram i s’hi faran diverses millores, com ara la inclusió de nous passos de vianants i també es pintarà la línia dels carrils més destacada. A més, se situaran 3 bots per reduir la velocitat dels vehicles.

Així mateix, aquesta actuació permetrà resoldre altres punts conflictius d’aquesta carretera, com ara l’acumulació d’aigua que sempre hi ha, després de la pluja, a la carretera en el seu pas per la Cova de la Font Major. Tot el projecte tindrà un cost de 360.000 euros a càrrec de la Generalitat de Catalunya. Unes obres que s’espera que es puguin donar per acabades en un termini de dues setmanes.

Aquestes millores venen derivades de la petició que l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí va fer al mes de novembre del 2021, on es demanaven actuacions per millorar la seguretat d’aquests vials.