La Setmana Medieval de Montblanc estrenarà un nou format de la representació de la Llegenda de Sant Jordi l’any 2023. L’espectacle més emblemàtic de la festa es renova de dalt a baix. Estrena nou text, nous personatges i noves escenes, però mantenint l’essència del text original de Joan Amades, qui va situar la Llegenda de Sant Jordi a Montblanc.

El nou text ha estat creat per Xavier Ribas, Jordi Bel i Albert Pons. Els darrers anys ja havien dirigit l’actual llegenda, obra del grup montblanquí ‘El Trio’. Ara han fet un pas més, introduint novetats i fent un text més contemporani.

ÀUDIO: Un dels coautors del nou text, Xavier Ribas, detalla els canvis

ÀUDIO: El president de l’Associació Medieval de la Llegenda de Sant Jordi de Montblanc, Maties Martí, parla del nou espectacle

L’actual format de la Llegenda de Sant Jordi es va estrenar l’any 2014. En el seu moment va suposar un salt endavant, convertint-lo en un dels espectacles a l’aire lliure més importants de Catalunya. L’any 2017 es va estrenar el nou Drac i ara, amb la voluntat de continuar innovant, es presenta una nova llegenda. Una representació amb un text més contemporani i amb una Princesa més del segle XXI.

ÀUDIO: Xavier Ribas explica el canvi de rol de la Princesa

Les llistes per poder participar en la nova llegenda ja s’han obert i s’anima a tothom que vulgui a participar-hi apuntant-se a les oficines de l’Associació. La representació de la Llegenda de Sant Jordi es farà la nit del 22 d’abril al Foradot. Abans, el 21 de gener, es triaran els principals protagonistes de la festa.