El passat 8 i 9 de novembre uns 300 escolars de cicle mitjà de la comarca de la Conca de Barberà van assistir a la representació de l’obra teatral “Peix” de la companyia d’Hotel Iocandi a la carpa itinerant de Nilak a Rocafort de Queralt. Per realitzar aquesta activitat i donar-li una bona aplicació didàctica els mestres de la comarca van assistir a la formació que es va realitzar el passat 28 d’octubre al Museu de la Vida Rural de l’Espluga de Francolí amb la formadora Laura Alcalà.

L’obra “Peix” és un viatge metafòric cap a les profunditats humanes per buscar allò que ens fa continuar nedant, buscant, remant tot i la magnitud i la força imprevisible i sempre sorprenent de les onades. També ens parla sobretot de com tractem el nostre entorn. I ho fa des d’un lloc que el protagonista coneix molt: l’illa de Mallorca, situada al mig del Mediterrani, però que podria ser qualsevol lloc del món actual. Els centres educatius de la comarca han fet un treball previ i posterior a la representació de l’obra.

300 alumnes de les escoles de la Conca de Barberà van assistir a l’espectacle de Nilak (Imatge: Cedida)

Dues setmanes de circ a la Conca de Barberà

La darrera posada en escena va ser l’espectacle “360 grams” d’Ada Vilaró, que aquest diumenge va tancar la programació. En aquest espectacle teatral, ella sola dalt de l’escenari explica la seva experiència amb el càncer de mama, a causa del qual va perdre un pit. És un projecte que neix de la seva experiència personal i que, per primera vegada, s’ha atrevit a compartir en una gira amb més de 60 actuacions per Catalunya i Espanya.

El projecte de Nilak no només s’ha centrat en l’àmbit escolar sinó que durant dues setmanes tota la comarca ha pogut gaudir d’espectacles i tallers per grans i petits pensats per entretenir però també com a mesura pedagògica pel públic assistent, fent-los part del procés. Un projecte que s’ha dut a terme amb la col·laboració de l’Ajuntament de Rocafort de Queralt i el Consell Comarcal de la Conca de Barberà i la participació del Centre de Recursos Pedagògics de la Conca de Barberà, la Fundació Carulla i el Museu de la Vida Rural.

Els espectacles de Nilak es van cloure amb l’espectacle “360 grams” (Imatge: Ràdio Montblanc)