El col·lectiu feminista Na Solera, l’Ateneu Empelt i Concaires han organitzat de forma conjunta actes reivindicatius pel 25N, contra la violència masclista. Unes activitats al marge dels institucionals, organitzats en assemblees de col·lectius polítics i populars, marcadament anticapitalistes.

El lema triat per enguany és “Fem fora la por, Juntes contra el terror sexual” amb el qual es reivindicarà situacions que viuen les dones diàriament de control, domini i opressió sobre la sexualitat. Una frase que engloba situacions molt diverses com el mètode de submissió sexual a les discoteques, la por per tornar a casa sola de nit, però també denuncia les situacions que es poden patir a l’hospital durant l’embaràs, al ginecòleg o en perdre un fill, entre d’altres.

Els actes començaran el 18 de novembre al Museu comarcal de la Conca de Barberà amb una xerrada anomenada “Dones: Les oblidades de la història” i la presentació de tres obres literàries, dues d’Ester Enrich i una d’Anselm Aguadé. El propi 25N hi haurà manifestació unitària de les associacions del Camp de Tarragona a Reus i dissabte a les 6 de la tarda marxa de torxes a l’Espluga de Francolí.