La Guàrdia dels Prats ha iniciat els tràmits per convertir-se en una Entitat Municipal Descentralitzada (EMD). El primer pas engegat per aquesta pedania de Montblanc ha estat crear una comissió per estudiar aquesta possibilitat i han començat també a recollir signatures per conèixer si és l’opció majoritària dels veïns de La Guàrdia.

ÀUDIO: El membre de la comissió ProEMD de La Guàrdia dels Prats, Pere Masalies, explica els avantatges de convertir-se en EMD

La comissió assegura que la pedania es troba molt desatesa per part de l’Ajuntament de Montblanc. Reclamen una millora dels carrers principals així com una neteja i millor manteniment del municipi.

L’Ajuntament de Montblanc assegura que, oficialment, encara no han rebut la petició dels veïns de La Guàrdia. Diuen que si aquesta és la seva opció, tot i que ho veuen molt complicat, els donaran suport. Des del consistori, d’altra banda, asseguren que ja estan treballant per millorar els carrers, però falten subvencions per finançar-ho.

ÀUDIO: El regidor de pedanies de l’Ajuntament de Montblanc, Juanma Cabello, assegura que donarien suport a la proposta

Actualment, unes 220 persones estan empadronades a La Guàrdia dels Prats. La comissió espera recollir signatures que donin suport a la iniciativa per començar a negociar amb l’Ajuntament de Montblanc.