L’Escola de Vida, el projecte de l’Imaginari Kiku Mistu que fa uns anys es va instal·lar a Santa Coloma de Queralt, ha rebut una subvenció per part de la Diputació de Tarragona que l’ha valorat com un dels projectes de caràcter social de rellevància a la demarcació.

Fa més d’un any que es va iniciar aquest projecte a Santa Coloma de Queralt per acollir joves migrats en dos pisos de lloguer social cedits per l’Ajuntament local. D’aquesta manera els joves no només s’integraran a la comunitat sinó que també ho faran laboral i culturalment amb estudis impartits des de la pròpia escola, la realització de feines per remodelar i adaptar els pisos i altres estudis i treballs externs complementaris.

La Llar Escola de Vida porta més d’un any situada a Santa Coloma de Queralt (Imatge: Cedida)

En general, la Diputació de Tarragona ha repartit 750.000 euros entre 83 projectes de caràcter social de la demarcació de Tarragona. A part d’aquest projecte que es troba a la Conca de Barberà, destaquen d’altres com Gam Lab, SCCL (Tarragona), per propostes innovadores basades en el joc i l’aprenentatge vivencial; El Far Cooperatiu (Tarragona), per un projecte d’economia circular que allarga la vida útil dels objectes d’ús quotidià; l’Associació Catalana per la Prevenció del Suïcidi (Reus), per l’atenció i orientació als familiars de persones en risc de suïcidi; l’Associació Familiars d’Alzheimer del Montsià (Amposta), per al projecte d’estimulació cognitiva, sensorial i física de persones amb Alzheimer o la Fundació Privada Santa Teresa del Vendrell per a la formació especialitzada de persones amb dificultats d’inserció laboral.