L’equip de Govern de l’Espluga de Francolí va aprofitar el Ple Municipal d’aquest 10 de novembre, referent al mes d’octubre, per denunciar la distribució d’uns pamflets per part del grup de l’oposició Junts per l’Espluga on es critica la gestió amb la crisi d’aigua actual, al·legant diverses accions que no s’estan duent a terme.

L’alcalde de l’Espluga de Francolí va aprofitar la seva intervenció per denunciar els fets i assegurar que s’estava fent “propaganda electoral amb informacions falses o paraules rebuscades” i que Junts per l’Espluga utilitzava les xarxes com a eina de denúncia, però no feien cap proposta durant els plens i juntes de govern. Per aquest motiu el batlle del municipi va voler explicar totes les gestions que l’equip de govern ha fet en relació amb l’aigua.

Durant la intervenció es va repassar l’historial del ramal del CAT, denunciant la falta d’actuació al respecte durant gran part del mandat de Convergència i els passos que ha seguit l’actual equip de govern amb convenis, expropiacions de terreny i l’actual licitació que s’ha endarrerit per l’augment del preu dels materials, però que s’espera poder tornar licitant en els pròxims mesos.

També retreien la denúncia sobre l’ús d’aigua a la indústria que es feia al pamflet al·legant que s’està amb converses constants amb les empreses espluguines i que el reglament municipal d’aigua no permet tallar el consum de forma unilateral. En el mateix sentit es van repassar les últimes actuacions referents a les fuites d’aigua i la propera substitució de 3,5 quilòmetres de canonades a la urbanització Carreras.

ÀUDIO: Intervenció completa de l’alcalde de l’Espluga de Francolí, Josep Maria Vidal, criticant el pamflet repartit per Junts per l’Espluga

Junts per l’Espluga no va contestar a les crítiques (Imatge: Pep Morató)

Junts per l’Espluga no respon a les crítiques

Durant el torn de preguntes, els membres de Junts per l’Espluga es van limitar a fer diverses qüestions sobre l’estat d’alguns projectes o problemàtiques del municipi, obviant la crítica directa que minuts abans havien rebut i tancant així el ple municipal.

Qui sí que va contestar les crítiques va ser el regidor de Nova Espluga, Francesc Sánchez, qui va comentar que “no es pot solucionar un problema estructural com el de l’aigua en només tres anys” i va animar als grups a treballar de forma conjunta i aportant idees, deixant les crítiques polítiques pel Ple Municipal.

ÀUDIO: El regidor de Nova Espluga, Francesc Sánchez, respon a la intervenció de Josep Maria Vidal