Les dades del Servei Meteorològic de Catalunya situen les xifres d’aquest 2022 fins al mes d’octubre com les més baixes en precipitacions des del 2015. La situació actual de sequera s’ha traduït en 298 litres per metre quadrat de pluges en aquests 10 mesos (fins al 31 d’octubre de 2022) una situació que no es produïa des de l’any 2015, quan en aquesta època de l’any es van registrar només 237 litres per metre quadrat.

En les xifres registrades durant els últims 10 anys es pot veure que fins al mes d’octubre la majoria d’anys registren xifres properes als 400 litres d’aigua per metre quadrat, menys en el cas del 2022 i 2015, que destaquen per una xifra molt més baixa i també l’any 2018 que despunta amb quasi 750 litres registrats.

Unes xifres que es tradueixen en la situació actual de sequera que viu el municipi, ja que durant l’octubre de 2022 s’han registrat només 10 litres d’aigua per metre quadrat, el que obliga a mantenir les mesures actuals de talls d’aigua i aportació de camions cisterna als dipòsits del municipi. La situació de l’octubre d’enguany contrasta amb els registres històrics on habitualment aquest mes sol ser un dels més plujosos amb xifres superiors als 100 litres per metre quadrat.

Una situació que actualment viuen nombrosos municipis de Catalunya. El mes d’octubre es tancava amb limitacions en el consum d’aigua a més de 300 municipis de tot el país. Amb especial afectació a la demarcació de Girona, seguit de Barcelona i Tarragona. La zona menys afectada per aquesta situació és la que compren la demarcació de Tarragona i gran part de les Terres de l’Ebre.