La Comissió Territorial d’Urbanisme del Camp de Tarragona, en la sessió del passat 26 d’octubre, va acordar l’aprovació definitiva del Pla especial urbanístic autònom d’infraestructures d’abastament d’aigua en alta a diferents municipis de la Conca de Barberà.


Aquest projecte té la finalitat de subministrar aigua potable als municipis de Conesa, Forès, Llorac, Passanant i Belltall, Les Piles, Santa Coloma de Queralt, Sarral i Savallà del Comtat, a través de la connexió amb la xarxa d’aigua del Consorci d’Aigües de Tarragona. Aquests municipis tenen un dèficit històric en la quantitat i qualitat de l’aigua que subministren, i amb l’execució total del projecte d’abastament, es podrà disposar d’aquest recurs adequadament.

Traçat sobre l’abastiment d’aigua en altra a la Conca de Barberà (Imatge: Cedida)

L’execució de les obres de la 1a fase del projecte, consisteixen en la portada d’aigua des del municipi de Sarral fins al municipi de Forès i la construcció d’un dipòsit regulador al municipi de Forès, que s’aprovarà en un projecte a banda. La seva execució ascendeix a un import de més de 5 milions d’euros i compta amb el finançament de l’Agència Catalana de l’Aigua, de la Diputació de Tarragona i dels municipis beneficiaris.


Les posteriors fases inclouran un ramal de subministrament fins a Santa Coloma de Queralt, passant pel municipi de Conesa, punt més alt per poder fer una distribució a la resta de municipis, els quals formaran part de la 3a fase del projecte.
Es preveu poder iniciar els tràmits de licitació de la 1a fase de les obres durant l’any que ve i disposar d’aquesta infraestructura a finals l’any 2024.