Junts per Montblanc repetirà candidat. Marc Vinya tornarà a encapçalar el projecte que fa quatre anys va aconseguir cinc regidors a l’Ajuntament de Montblanc amb 1.341 vots. El partit repetirà també la mateixa fórmula electoral, presentant-se amb la marca Junts per Montblanc, que tenen registrada com a partit polític local. El que encara estan treballant és sota quin paraigua es presentaran, tenint en compte que tenen els drets electorals del PDeCAT.

L’objectiu del partit és sumar esforços entre la Conca i l’Alt Camp i crear un partit polític propi que aplegui alcaldes i alcaldesses i formacions properes a l’òrbita del PDeCAT i de l’antiga Convergència i Unió.

ÀUDIO: Marc Vinya explica que serà el candidat i amb quina fórmula es presentaran a les eleccions

Vinya assegura que la proposta va néixer a la Conca de Barberà i ara també s’hi han sumat companys de l’Alt Camp, amb qui la Conca comparteix també partit judicial. Vinya, a més, no descarta que s’hi puguin sumar més candidatures del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre. La idea és aplegar candidats que venen d’una mateixa tradició política en un nou partit.

ÀUDIO: Marc Vinya explica amb quina fórmula política estan treballant

Amb la confirmació de Marc Vinya com a candidat de Junts per Montblanc ja són tres els partits que han confirmat cap de llista per les municipals del 2023. El primer partit a fer-ho va ser Esquerra Republicana, que el passat mes de maig va presentar Oriol Pallissó com a candidat a l’alcaldia. També aquest dimecres el PSC ha confirmat que el seu candidat serà Juanma Cabello.

L’actual alcalde, Josep Andreu, ha assegurat que s’ha posat a disposició del col·lectiu Montblanc Progressa per tornar a encapçalar la llista, però encara no s’ha confirmat que serà al número 1 de la llista.