El cigró cobra importància a Senan amb la celebració de les primeres Jornades del Cigró de Senan que se celebraran el 12 i 13 de novembre amb l’Abadia del municipi com a punt de referència, un edifici que s’ha renovat recentment per convertir-se en punt de trobada dels veïns i veïnes.

La jornada començarà el dissabte 12 de novembre a 1/4 de 5 de la tarda per parlar del cigró de Senan amb Ana Rivera. A 3/4 de 4 xerrada sobre el relleu generacional i l’accés a la terra amb Laura Megías. En acabar, col·loqui i preguntes. La tarda acabarà amb un taller per aprendre les característiques nutricionals del cigró i un tast sensorial per valorar les característiques del llegum.

Diumenge 13 de novembre la jornada s’iniciarà a les 10 del matí amb l’Associació de l’All de Belltall i Cal Camat que valoraran l’elaboració dels seus productes. A les 12 taller de cuina i a les 2 dinar de “Jo Poso”, en el qual els participants hauran de dur un plat cuinat amb cigrons i els seus propis plats, gots i coberts.

Per participar-hi cal fer inscripció prèvia a través d’aquest formulari.