L’Ajuntament de l’Espluga de Francolí ha impulsat una proposta per celebrar els nous naixements per donar importància als nounats en un municipi rural amb una població cada vegada més envellida. Les famílies rebran un lot de benvinguda amb productes pensats pels més petits i creats de forma personalitzada pel municipi.

Serà al parc fluvial el proper 20 de novembre a les 12 del migdia quan, en un acte festiu, es farà entrega a les famílies d’aquests lots pels infants nascuts durant aquest 2022. Les famílies que vulguin rebre aquest obsequi hauran d’inscriure el nom del nen o nena a l’oficina de turisme o amb un formulari online que s’haurà d’enviar a comunciacio@esplugadefrancoli.cat Les inscripcions es podran fer fins al 18 de novembre i són imprescindibles, ja que l’Ajuntament no pot obtenir les dades de les criatures sense permís de les famílies.

El lot conté una targeta de benvinguda, un llibret amb tota la informació dels serveis que ofereix la població per l’infant, una mussolina, un dudú, un pitet, una motxilla i una nina o nino de drap. Tots els productes han estat creats de forma personalitzada amb elements de l’Espluga com la silueta del municipi o el carquinyoli. La cooperativa NIU ha estat l’encarregada de dissenyar i crear de forma artesanal els objectes d’aquest regal.

ÀUDIO: La membre de la cooperativa NIU, Noemí Ferret, detalla el contingut del lot 

De cara a l’entrega de lots per futurs nounats, l’Ajuntament de l’Espluga estudia si entregar-los individualment o tornar a celebrar una festa l’any vinent per lliurar-los de forma conjunta i convertir-se en punt de trobada de les noves famílies.

ÀUDIO: La regidora de Ciutadania de l’Espluga de Francolí, Aida Morgades, explica el proper pas de la iniciativa