Carpa del Nilak instal·lada a Rocafort de Queralt (Imatge: Ton Tarragó)

El paisatge de la comarca de la Conca de Barberà ha canviat de color i de silueta urbana aquest divendres, quan s’ha produït un desembarcament de circaires a Rocafort de Queralt, la petita població que durant les pròximes setmanes serà l’escenari de les funcions de la carpa del projecte Nilak. Fins al 13 de novembre, la carpa del projecte Nilak, el poble de Rocafort i la Conca de Barberà acolliran diverses actuacions, amb creacions i tallers de circ, dansa i teatre. Una sèrie de propostes que aniran des del públic infantil a l’adult, a més d’activitats que permetran descobrir atractius del municipi i de la comarca. L’objectiu és apropar les arts escèniques contemporànies a les comarques catalanes que no tenen un teatre estable.

La carpa situada en un descampat al municipi de Rocafort de Queralt va acollir aquest divendres l’acte d’obertura amb membres de l’Àrea de Cultura del Consell Comarcal, de la Fundació Carulla i de l’Ajuntament de Rocafort de Queralt, a més a més, de totes les grades plenes de veïns i veïnes del municipi i de gent de la comarca per viure aquesta estrena.

L’objectiu del projecte és acostar la cultura, allò que a vegades queda lluny. Segons la presidenta del Consell Comarcal de la Conca, Carme Pallàs, és l’oportunitat “que té la nostra comarca io el món rural de tenir un projecte immens d’arts escèniques” i, a la vegada, dona suport i visibilitat a una comunitat d’artistes professionals amb trajectòries consolidades, promociona la jove creació i genera potencialment nous artistes.

ÀUDIO: Carme Pallàs, presidenta del Consell Comarcal de la Conca, fa una primera valoració de tenir la carpa Nilak a la comarca.

ÀUDIO: Oriol Escursell, membre de Nilak, sobre les primeres entrades exahurides.

A més, conjuntament amb el Museu de la Vida Rural, s’ha organitzat una activitat per les escoles de la Conca de Barberà, que s’aproparan fins a la carpa per viure l’espectacle en primera persona. Com a part de la proposta, ‘Nilak’ s’ha aliat amb artistes i entitats del territori de tal manera que alguns dels espectacles seran protagonitzats per persones del territori i el projecte compta amb la col·laboració d’entitats de tota la comarca i en concret de Rocafort de Queralt pel seu desenvolupament.

GALERIA D’IMATGES DE LAIA MOLNÉ