L’Arxiu Tarradellas del Monestir de Poblet reforçarà la seguretat després de l’intent de robatori de dissabte a la matinada. Els intrusos van accedir al Palau de l’Abat a través d’una finestra i, tot i que es van activar les alarmes, van neutralitzar l’alerta. Tot i això, fons oficials confirmaven dilluns que no es trobava a faltar cap document.

Un dels armaris ignífugs del fons personal de Tarradellas va aparèixer remenat i amb documentació tirada per terra. En canvi, la resta de les dependències i arxius de la sala estaven intactes. Per tant, es descarta que fos una bretolada perquè sembla que l’objectiu era molt concret, però encara es desconeix el motiu de la intrusió.

Actualment, s’ha obert una investigació policial per esclarir els fets i trobar als culpables. A la vegada, des del Monestir aposten per reforçar la seguretat per evitar futurs ensurts.