La Vall del Corb programa una nova jornada de Territori de Vincles per aquest cap de setmana. Sota el nom “Adaptació a l’emergència climàtica: estratègies rurals des de l’agroecologia i l’habitatge sostenible” Santa Coloma de Queralt acollirà aquest dissabte 5 de novembre xerrades i tallers amb la intenció de donar eines útils per afavorir el repoblament a la zona de forma sostenible.

Territori de Vincles és un projecte que va néixer fa 2 anys i mig i del qual ja s’han fet 7 accions amb la intenció de crear una dinamització transversal que vol abordar el repte demogràfic i la necessària adaptació al canvi climàtic tot creant noves oportunitats de vida a la Vall del Corb.

ÀUDIO: El membre de Territori de Vincles i LaBoqueria, Ricard Grau, explica el projecte

Aquesta és la segona edició de les jornades anuals del projecte que se celebraran el 5 de novembre de 10 del matí a 6 de la tarda al Castell de Santa Coloma de Queralt i que s’ha dividit en dos blocs, al matí les xerrades i tallers estaran dedicats a l’agroecologia i a la tarda a l’habitatge sostenible. Durant el dia es faran tastos de productes de la Vall. La jornada també es podrà seguir en directe a través del canal de Youtube de Coopcamp.

Els actes començaran a 2/4 d’11 amb la inauguració per part de l’organització i les entitats del territori. A les 11 del matí xerrada sobre eines per abordar el repte demogràfic a la Vall del Corb i explicar el projecte Territori de Vincles i les 11 i 20 del matí taula rodona sobre les varietats de cultius locals i la seva importància davant de l’emergència climàtica. Una hora més tard degustació de productes de la vall i a les 12 i 40 del migdia taula rodona sobre la gestió de l’aigua i els cultius.

ÀUDIO: El membre de Territori de Vincles i la Cooperativa l’Aresta, Jofre Rodríguez, detalla algunes de les accions impulsades els últims anys

Després de la pausa per dinar les jornades continuaran a 2/4 de 4 de la tarda amb la xerrada sobre la dinamització d’una Oficina d’Habitatge i seguidament un taller sobre arquitectura positiva. La tarda acabarà amb una xerrada sobre l’accés a un habitatge digne i assequible a través de la masoveria urbana i un tast de cerveses, vins i productes de la Vall del Corb. Les entrades són gratuïtes però amb inscripció prèvia.

El projecte ha estat impulsat per l’Associació per al Desenvolupament Integral de la Vall del Corb i compta amb l’acompanyament tècnic de les cooperatives l’Aresta i LaBoqueria i amb el suport dels municipis de la Vall, els consells comarcals de la zona, el Patronat de Promoció econòmica de la Diputació de Lleida i l’Ateneu Cooperatiu del Camp de Tarragona (CoopCamp).