Fa aproximadament un mes que, coincidint amb l’inici del curs escolar, el Club d’Escacs Espluga de Francolí va obrir de nou les activitats habituals. D’una banda, es tornen a fer classes extraescolars per nivells entre setmanes en les quals hi participen 11 nens que s’han iniciat en el món dels escacs. D’altra banda, els caps de setmana hi ha dos grups amb un total de 7 alumnes que ja jugaven anteriorment i que es reuneixen amb un professor particular per millorar la tècnica.

Amb aquestes xifres de nous alumnes el club es mostra satisfet, segons declaracions a l’EFMR, ja que l’auge que està notant el joc en els últims anys s’està traduint en un augment de la plantilla més juvenil. També s’ofereixen classes particulars per totes les edats, amb experiència i sense.

ÀUDIO: El president del Club d’Escacs Espluga de Francolí, Miquel Trullols, explica les accions per atreure nous jugadors

Pel que fa a la temporada d’estiu, el Club no ha deixat de fer activitats i participar en tornejos. Destaca l’organització del II Memorial Joan Amigó per Festa Major i la participació en altres competicions de la demarcació de Tarragona. Actualment, quatre membres del Club participen en un torneig celebrat a l’Hospitalet de l’Infant, un d’ells, Arnau Trullols, destaca com a cap de la classificació del seu grup. Una competició que s’allargarà encara fins a acabar el mes de novembre amb 4 rondes més.

ÀUDIO: Miquel Trullols detalla les posicions dels jugadors espluguins en l’últim torneig

Com a projectes futurs, els clubs de la Conca de Barberà estudien, conjuntament amb el Consell Comarcal de la Conca de Barberà, la creació d’un torneig per edats de Sub-8 a Sub-12 per reunir els membres més joves dels clubs de l’Espluga, Santa Coloma de Queralt i Montblanc.