Segons les últimes declaracions oficials, no faltaria cap documentació de l’arxiu Montserrat Tarradellas i Macià del Monestir de Poblet on, la matinada d’aquest dissabte a diumenge, uns lladres van forçar un armari ignífug que contenia alguns documents del fons personal de Tarradellas, segons les últimes informacions de TAC12. També s’ha desvelat que les alarmes de la planta baixa van saltar, però que els lladres les haurien neutralitzat i per aquest motiu es va considerar una falsa alarma.

Segons han confirmat a primera hora del matí els Mossos d’Esquadra a l’Espluga FM Ràdio, ha estat aquest dilluns quan s’ha denunciat el suposat robatori. Llavors, el cos policial ha obert les diligències pertinents i ha iniciat la investigació dels fets. Durant el matí els agents i el mateix personal de l’arxiu han fet comprovacions per determinar el grau d’afectació de l’incident, però no han trobat a faltar res.

Cap persona hauria resultat ferida i els fets s’han denunciat aquest mateix dilluns, ja que tot i que el robatori s’hauria produït en cap de setmana el personal de l’Arxiu no s’hauria donat compte de la subtracció fins aquests dilluns ja que en cap de setmana l’arxiu es troba tancat.