L’Ajuntament de Passant i Belltall demana un ús restringit de l’aigua a la ciutadania per la situació extrema que es viu a causa de la sequera. De moment no es preveu restringit els horaris de subministrament, tot i que no es descarta, com ja va passar a l’estiu.

Segons un comunicat emès per l’Ajuntament de Passanant i Belltall, preveient que al juliol no tindrien aigua, van obrir un procés de licitació pel subministrament de camions cisterna amb un import màxim de 72.000 euros, amb un termini màxim de tres anys.

ÀUDIO: L’alcalde de Passanant i Belltall, Magí Ninot, explica la situació actual

Es preveia l’ús de 117 camions cisterna en 3 anys, però a dia d’avui ja s’han gastat 93, el que té un cost per l’Ajuntament d’entre 500 i 600 euros cada camió, tot i que un apart important d’aquesta despesa els serà tornada per l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), uns mesos després.

Sense pluja, amb els aqüífers secs i el fet que diversos projectes de subministrament d’aigua d’altres conques hagin quedat aturats, dificulta el fet que, en moments de sequera puntuals, com els que s’estan vivint des del juliol a la comarca, fan que el subministrament d’aigua potable sigui crític. 

ÀUDIO: L’alcalde de Passanant i Belltall, Magí Ninot, detalla la importància de fer arribar l’aigua del Consorci d’Aigua de Tarragona