El sarralenc Damià Amorós va presentar aquest dijous el projecte del “Museofònics” de l’Espluga FM Ràdio a la Jornada de Patrimoni Cultural organitzada per la Generalitat a l’Auditori de La Pedrera. Ho va fer en el marc d’unes ponències que es van preguntar “Un patrimoni cultural sense joves?” i, precisament, és el dilema que el programa radiofònic intenta revertir des del 2019.

Amorós va explicar al públic assistent l’objectiu de Museofònics que va nèixer ara fa tres temporades per conversar amb les persones que treballen als museus o bé cuiden del patrimoni, però s’ha acabat convertint en un altaveu per als joves professionals de l’art i el patrimoni. El programa, que compta amb el suport de l’Espluga Audiovisual, acumula ja 55 capítols regulars, 3 especials i més de 27 hores d’entrevistes. L’espai s’emet els dissabtes i diumenges, cada 15 dies, a les 14 h i es pot recuperar a EFMR.cat. Des d’aquesta temporada també està disponible a Spotify.

Consulta l’espai web del programa

D’aquesta manera, el projecte es va fer un lloc en la sisena Jornada del Patrimoni Cultural per exposar la seva particular resposta davant la invisibilitat dels joves professionals, i en especial el paper de les dones. Al mateix temps, el Museofònics també es reivindica com un producte fet des de la Conca de Barberà, a l’entorn rural, però amb vocació d’arribar arreu del país. De fet, de l’experiència a l’Espluga FM Ràdio n’ha nascut el podscat “La Reserva” per al Temps de les Arts, que també produeix Damià Amorós.

La intervenció a la Jornada del Patrimoni Cultural es podrà escoltar aquest cap de setmana en una emissió especial del Museofònics a les 14 h.