Anomenat “El pòdcast de la Generació [RE]” el Museu de la Vida Rural ha tret a la llum el seu primer podcast, presentat per la comunicadora Txell Bonet i que gira al voltant d’una generació que treballa per fer un món millor i més sostenible. Un projecte que neix de l’exposició permanent amb el mateix nom instal·lada al museu.

Els vuit capítols tenen una durada d’entre 20 i 25 minuts aproximadament. Txell Bonet és l’encarregada d’entrevistar persones que ens donaran eines i exemples per construir una societat més resilient des d’àmbits diversos com l’urbanisme i la mobilitat, la indústria tèxtil, la cuina i l’alimentació o l’art i la cultura, entre d’altres. Es tracta d’un pòdcast que recull les reflexions de vuit persones que treballen activament per canviar dinàmiques de la societat.  

L’humorista Lluís Jutglar (Peyu), la cuinera Maria Nicolau o el geògraf Sergi Saladié seran alguns dels protagonistes dels vuit episodis. A més, cadascun dels capítols portarà a l’oient fins a una part de l’MVR com el safareig, el rebost o la sala de carros. Es podrà escoltar a través de la plataforma Spotify, els dimecres quinzenalment, i estarà allotjat a l’E-Museu, la plataforma de continguts digitals del Museu de la Vida Rural. 

En Peyu, protagonista de la primera entrevista

L’humorista Lluís Jutglar, conegut popularment amb el nom de Peyu, és el protagonista del primer capítol que ja es pot escoltar tant a Spotify com a l’E-Museu. En aquest primer capítol s’aborda des de Muntanyola (Osona) les oportunitats que pot oferir el territori rural, com a espai de creació i d’innovació.