L’Ajuntament del municipi va aprovar recentment l’inici de la 4a fase del pla dissenyat per pal·liar els efectes provocats per l’esquerda al llarg de 12 anys. Gràcies a una subvenció rebuda per la Diputació de Tarragona ja s’està licitant l’obra amb la qual es preveu enderrocar dues cases, una situada al carrer del Bruc i l’altra a Sant Victorià i se substituiran per murs de contenció ancorats.

La subvenció rebuda, de 157.000 euros, es va afegir durant l’últim ple als pressupostos de l’ajuntament i serviran per cobrir el 75% de l’obra. El 25% restat s’aportarà per part del romament municipal. S’espera que les obres, un cop licitades, es puguin iniciar al mes de gener.

L’Ajuntament de Barberà de la Conca considera important aquesta nova fase del pla per retirar dues cases severament afectades per l’esquerda i substituir-les per murs de contenció. Aquest canvi urbanístic permetrà augmentar l’espai de la plaça dels Països Catalans i es planteja fer un nou accés des del carrer del Bruc.

La capella del Roser serà enderrocada i el timpà retirat per evitar futures afectacions (Imatge: Laia Molné)

També s’enderrocarà la Capella del Roser

Abans d’acabar l’any s’espera que l’Arquebisbat de Tarragona inici les obres d’enderroc de la capella del Roser i la retirada del timpà Romàntic de l’església del municipi. La descatalogació de la Capella es fa efectiva aquest 27 d’octubre i les obres s’iniciaran a principis del mes de desembre.