El Museu Comarcal de la Conca de Barberà i l’Ajuntament de Montblanc organitzen les II Jornades d’Art Prehistòric de l’Arc Mediterrani de la Península Ibèrica, que tindran lloc els dies 28, 29 i 30 d’octubre. Les jornades compten amb el suport del Museu d’Arqueologia de Catalunya, el Servei d’arqueologia i paleontologia de la Generalitat de Catalunya i l’IPHES. A més diverses entitats i ajuntaments també col·laboren amb l’esdeveniment, com són la Fundació Martí l’Humà i l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí, que acollirà les ponències del divendres 28 a la tarda.

Si bé, l’objectiu de les I Jornades (2019) es va centrar a exposar una visió integradora del coneixement adquirit sobre l’art rupestre de les diferents autonomies que resguarden aquest Patrimoni Mundial, en aquestes II Jornades s’amplia el marc geogràfic fins a Cadis, així com el marc crono-cultural amb l’art rupestre del Paleolític superior.

Els objectius es mantenen en cercar les novetats, les noves troballes, les metodologies per la documentació i anàlisi, els estudis i projectes de recerca, les datacions, els contextos arqueològics, les propostes interpretatives, la difusió, la socialització d’aquest Patrimoni, i la gestió administrativa. Amb un extens programa, les II Jornades, reuneixen a més de 50 ponents amb 27 comunicacions.

Els dies 28 i 29 es dediquen a les ponències, i pel diumenge 30 hi ha previstes quatre sortides en què podran participar tant les persones inscrites a les jornades com els ponents.