Durant les últimes setmanes l’Espluga de Francolí i la Conca de Barberà s’han convertit en escenari de gravacions per crear un nou film documental sobre els gravats de la cova de la Font Major, descoberts l’any 2019, i actualitzar així la informació coneguda sobre aquests espais i la seva utilitat en el passat.

Un equip format pel productor de cinema i televisió Paco Poch, veí de Senan, professionals del món audiovisual de la Conca de Barberà i altres entitats de territori han treballat durant aquests dies per fer realitat aquest documental que s’espera que surti a la llum a finals d’any. Amb una forta aposta pel producte de proximitat, el cineasta ha comptat, entre d’altres, amb la música d’Anna Amigó, encarregada de la banda sonora, els guiatges de Drac Actiu o l’aportació de drons per part d’Albert Grinyó.

Entre els escenaris triats pel documental, a partir de la cova de l’Espluga, també s’hi troben altres indrets del municipi com l’Antic Hospital o els plànols generals del territori. També s’ha filmat en altres indrets de la comarca com el Museu Comarcal de la Conca de Barberà o l’antiga presó de Montblanc.

ÀUDIO: El productor del film, Paco Poch, explica que encara queden algunes gravacions per completar el documental

Aquest és un projecte que el propi productor va dissenyar i oferir a la Generalitat de Catalunya per fer difusió de la nova troballa de les coves. A partir d’aquí i amb el vistiplau del Departament de Patrimoni el documental va iniciar els seus primers passos l’any 2019, però a causa de la covid va quedar aturat fins que s’ha pogut reprendre aquest 2022. S’espera que estigui finalitzat al mes de desembre i que es pugui fer l’estrena a l’Espluga de Francolí.