Nou augment de talls d’aigua a l’Espluga de Francolí. La situació de sequera permanent ha obligat el govern municipal a ampliar els talls d’aigua al municipi per la situació crítica als dipòsits municipals. Els nous talls s’ampliaran de les 7 de la tarda fins a les 7 del matí, comptabilitzant un total de 12 hores diàries.

ÀUDIO: L’alcalde de l’Espluga de Francolí, Josep Maria Vidal, alerta sobre la situació límit actual

Fa setmanes que s’aporta aigua de l’Ebre en camions cisterna provinent de Montblanc per mantenir estables els dipòsits. Actualment, s’estan aportant 8 camions diaris i, tot i això, els dipòsits es troben per sota del 20% de la seva capacitat, ja que els aqüeductes es troben secs i aquestes aportacions s’han convertit en la principal font d’aigua a la població.

El govern municipal no descarta ampliar els talls a jornades de 24 hores durant un o dos dies seguits, tot dependrà de la millora de la situació climatològica i les millores que pugui aportar els nous talls de 12 hores.

D’igual manera, es recorda a la població que la situació es critica al municipi i no es pot fer un ús de l’aigua que no sigui l’indispensable, evitant accions com regar el jardí o netejar el cotxe, entre d’altres.