L’Ajuntament de Montblanc preveu que les obres del Pont Vell i el seu entorn estiguin acabades durant el primer semestre del 2023. Els treballs van començar fa unes setmanes, gairebé tres anys després de la riuada al Francolí de l’octubre de 2019.

Les obres contemplen la millora de l’entorn natural del Pont Vell de Montblanc per a convertir-lo en un pulmó verd de la vila, amb espais per al passeig i el gaudi d’un conjunt natural únic a la vila. De fet, les obres també contemplen l’habilitació d’una làmina d’aigua al riu Francolí que permetrà garantir l’activitat de la flora i la fauna típica de la llera del riu.

El projecte, que a hores d’ara s’està executant, també contempla la construcció d’un espai de graderia que podrà ser utilitzada com a espai de descans a l’entorn de la llera del riu. També s’ha previst la millora dels senders que envolten aquest parc i que condueixen fins a d’altres escenaris de l’aigua a Montblanc, com ara la Font de la Ceba o la zona de la Sallida. 

La materialització d’aquest projecte té un pressupost d’1,2 milions d’euros i esdevé una de les intervencions més importants que s’executen a la vila per reparar els grans danys de la riuada. De fet, tot just fa uns mesos van iniciar-se al carrer Boters i a l’entorn del molí del pas de Montblanc. A finals d’aquest mes, d’altra banda, es durà a terme l’adjudicació dels treballs corresponents a les obres de reconstrucció del pont d’en Bolovi.