Els pobles que formen la Vall del Corb es reuniran aquest proper 22 d’octubre al Castell de Verdú per celebrar la primera edició d’un aplec conjunt amb l’objectiu de crear un espai de trobada i convivència al voltant de productes locals, receptes tradicionals de la zona i música. Fa més de 20 anys de l’existència de l’Associació, però aquesta és la primera vegada que se celebra un Aplec d’aquestes característiques.  

ÀUDIO: La membre de l’Associació de la Vall del Corb, Marta Capdevila, detalla el per què del naixement de l’Aplec

La trobada del 22 d’octubre començarà a les 12 del migdia, amb un vermut musical on els DJs Robert Strongstone i Marc Selecta acompanyaran de la seva música variada les tapes, vermuts, cerveses i vins de les productores de la vall. A les 2 començarà l’aplec. S’hi podran degustar tres receptes tradicionals del territori: l’escudella de congre, la tupina de llonganissa i costella amb cigrons i allioli de codony, i per acabar mel i mató amb garapinyades.

ÀUDIO: La membre de l’Associació de la Vall del Corb, Nati Ninot, detalla les receptes que s’elaboraran

Tots els plats, tapes i vins estaran elaborats amb productes del territori, per tal de posar en valor el paper que juguen les productores en la dinamització social, econòmica i cultural dels territoris rurals. Durant tot el dia, els nens i nenes també podran gaudir d’un espai supervisat amb jocs i llibres. 

El preu del dinar és de 20 euros pels adults i 10 pels menors fins a 12 anys. Les inscripcions es poden fer online, tot i que no són necessàries per participar en el vermut, només pel dinar.