Des del passat 12 d’octubre el Paratge Natural d’Interès Nacional (PNIN) de Poblet ha tornat a experimentar el ja habitual augment de visitant durant el temps de tardor. El mateix festiu dia 12 i el cap de setmana la Vall de Castellfollit va haver de tancar els accessos en omplir, al voltant de les 11 del matí, totes les places de pàrquing disponible.

És una situació que es repeteix anualment durant aquesta època de l’any, en què les famílies d’arreu de Catalunya es desplacen a la zona per visitar l’itinerari micològic. Aquesta situació ha dut en els últims anys a prendre mesures per evitar la massificació de la zona, creant altres itineraris alternatius i aprovant una nova regulació per evitar l’aparcament imprudent a la zona.

ÀUDIO: Una de les informadores ambientals del punt d’informació de la Vall de Castellfollit, Estel Amezcua, explica la situació que es viu els caps de setmana

En el cas concret del dia 12 d’octubre, a mig matí va ser necessari tallar l’accés a la Vall de Castellfollit i desviar més de 100 cotxes a rutes alternatives del PNIN de Poblet.