Després de dos anys sense poder-se reunir amb normalitat, l’Associació de Jubilats de l’Espluga de Francolí ha iniciat el curs 2022-2023 amb totes les activitats habituals i amb més socis que anys anteriors, arribant a superar la norantena de membres, els quals es van reunir recentment durant la Festa del Soci, una activitat que es va celebrar al restaurant For Events a causa de l’alt nombre de participants.

ÀUDIO: La presidenta de l’Associació de Jubilats, Anna Martínez, valora la Festa del Soci d’enguany

Les activitats de l’Associació de Jubilats de l’Espluga de Francolí s’ha recuperat per complet (Imatge: Laia Molné)

Durant aquest octubre s’han recuperat també les classes de gimnàstica i els tallers de memòria. En el primer dels casos ha estat necessari reubicar l’activitat al pavelló del casal a causa de l’augment de participants, amb més de 30 persones apuntades. Durant aquestes setmanes també s’estan iniciant els tallers de ioga, bingo o les tardes de cinema i berenar.

ÀUDIO: La vicepresidenta de l’Associació de Jubilats, Montse Perejoan, explica el canvi d’ubicació d’algunes activitats

L’Associació de Jubilats ha engegat també l’organització d’altres activitats habituals, que s’havien vist suspeses o modificades per la pandèmia com els actes de Nadal, la festa de Carnaval o els viatges i excursions grupals que actualment realitzen de forma mensual.

La necessitat d’una nova llar de jubilats

En una entrevista amb l’EFMR, els membres de la junta de l’Associació de Jubilats recorden la necessitat de crear una nova llar de jubilats, amb més espai per poder acollir tots els socis i situat arran de terra per fer-lo accessible a totes les persones d’igual manera. Un projecte encara per ejecutar.