El mes d’octubre ha començat a la Conca de Barberà sense bolets a causa, principalment de la falta de pluges. La situació actual de sequera fa que no hi hagi producció d’aquest fong a indrets com el Paratge Natural de Poblet (PNIN de Poblet). En canvi, en altres zones de Catalunya com el Pirineu la temporada es va avançar a finals d’agost i ja fa setmanes que es poden trobar algunes varietats com pebrassos o apagallums.

ÀUDIO: El tècnic del Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya, Juan Martínez de Aragón, detalla l’inici de la temporada

Durant les primeres setmanes d’octubre les pluges a zones com el PNIN de Poblet no han superat els 8 litres per metre quadrat, motiu pel qual no es poden desenvolupar adequadament els fongs. Tot i això, la temporada encara no es pot donar per perduda, ja que si s’inicia un període de pluges estables les temperatures actuals permetrien la formació de bolets en un període d’uns 21 dies.

ÀUDIO: Juan Martínez de Aragón comenta que la temporada encara es pot salvar

La Conca de Barberà va tancar la temporada de 2021 amb bones xifres sobretot en bolets menys coneguts com els apagallums o els pebrassos, tot i que la temporada també es va endarrerir per la falta de pluja.