Després de quatre anys de preparació prèvia, l’Escola Martí Poch de l’Espluga de Francolí ha posat en marxa aquesta setmana les obres de renaturalització del patí. Un projecte que és dura a terme en dues fases diferenciades entre l’any 2022 i el 2023.

La primera part, que ja ha estat encetada, és la de plantar arbres per augmentar l’ombra de la zona d’esbarjo. Aquest passat dimecres 12 d’octubre ja es van fer sis forats on aniran els nous arbres i la setmana vinent es col·locaran els nous exemplars, alguns comprats i d’altres donats per les famílies i que seran apadrinats per les diferents classes del centre. Abans d’acabar l’any es finalitzarà la primera part del projecte amb la col·locació de tarimes de fusta, taules de treballs i jocs pels infants. Aquesta primera part té un pressupost de 15.000 euros.

ÀUDIO: La directora de l’Escola Martí Poch, Ester Anglès, detalla la primera part del projecte

La segona part del projecte, que es farà durant el 2023, se centrarà en la col·locació d’una plaça central amb un escenari per projectes grupals. Una obra amb un pressupost d’uns 25.000 euros.

ÀUDIO: Ester Anglès explica la segona part del projecte

Un projecte en marxa des de fa 4 anys

L’any 2019, juts abans de la pandèmia, es van iniciar el procés per fer realitat aquest projecte preguntant a les famílies les seves idees i propostes. Tots els punts van ser acordats per assemblea i cada classe va presentar els projectes més viables. Un cop decidit el disseny es va contactar amb una empresa especialitzada per plasmar el projecte en paper i ara, quatre anys després, s’han iniciat els primers passos per fer aquesta obra realitat.

Un projecte que ha comptat amb el suport i pressupost aportat per l’AMPA de l’Escola Martí Poch i l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí.

Plànol del projecte de renaturalització del patí de l’Escola Martí Poch (Imatge: Laia Molné)