Les instal·lacions municipals de Sarral sumaran aquest any una nova oferta per a la pràctica esportiva i la promoció de la salut. La junta de govern de l’Ajuntament de Sarral aprovarà, aquesta setmana, treure a concurs públic la construcció d’un rocòdrom, destinat a l’entrenament de l’escalada. El rocòdrom tindrà una alçada de set metres i una amplada similar i estarà situat a cobert. Concretament, s’aixecarà en una de les parets del pavelló d’esports municipals.

La intenció és que el rocòdrom estigui acabat abans de finalitzar el 2022. El seu ús complementarà l’oferta esportiva pública del pavelló, amb la intenció de poder oferir classes d’escalada. El cost del rocòdrom és d’uns 30.000 euros, dels quals 11.000 són aportats a través del patrocini de dues indústries locals, Europastry i Noxifer.

Tasques de millora de dues rutes naturals al costat dels rius Vallverd i Anguera. Autoria: Ajuntament de Sarral (Imatge: Cedida)

Rutes al costat del riu

D’altra banda, i també amb la intenció de possibilitar la pràctica esportiva pels veïns de totes les edats, ja està enllestida la millora de dues rutes que transcorren al costat dels rius Vallverd i Anguera. Els treballs de desbrossament que possibiliten ara poder transitar-hi de nou els ha portat a terme Aprodisca, íntegrament amb recursos de la pròpia entitat a través de subvencions.

La Ruta Blava té set quilòmetres i és circular. Surt del pont de l’Ermita al costat del Vallverd i va a buscar el riu Anguera per tornar al nucli urbà. Està senyalitzada amb cartells i punts blaus. L’altre ruta és molt més curta, d’aproximadament un quilòmetre, surt del mateix pont i va fins al gorg de l’Oreneta, un antic lloc de bany al riu Vallverd.