El passat dimarts el Museu de la Vida Rural va acollir el segon taller participatiu per recollir idees per a l’elaboració de l’estratègia de desenvolupament local d’actuacions del Consorci Leader del Camp. A l’acte hi van assistir una vintena de persones que representaven diferents associacions, organitzacions, col·lectius o inclús hi participaven a títol particular. 

En el taller, en primer lloc es va explicar què és el Consorci Leader de Desenvolupament Rural del Camp, en què consisteix l’estratègia de desenvolupament local per al període 2023-2027 i la rellevància d’aquest taller per assentar els nous objectius.

Per desenvolupar la participació en el taller, els assistents es van distribuir en tres grups per debatre cadascú un dels tres objectius específics com són: Impulsar iniciatives innovadores i transformatives del territori, afavorir la creació d’oportunitats per a les persones i acompanyar accions per a la mitigació del canvi climàtic.

Per altra banda, i com a eina complementària, s’ofereix l’opció de fer les aportacions a través d’una enquesta online.

Procés participatiu del Consorci Leader a l’Espluga de Francolí (Imatge: Cedida)