Una trentena d’espluguins majors de 65 anys han participat aquest dimarts en l’enquesta sobre envelliment actiu i saludable organitzada pel Consell Comarcal de la Conca de Barberà. Ho han fet amb un qüestionari per opinar sobre diversos aspectes de la vellesa i com millorar-la, parlant de salut i benestar, independència, vida social o accessibilitat als recursos, entre d’altres.

Aquesta és una proposta provinent del govern de la Generalitat per conèixer la situació actual de la tercera edat a tota Catalunya, ja que han sigut un dels sectors més afectats per la pandèmia i revertir així la situació actual que pateixen.

A través del Consell Comarcal de la Conca de Barberà s’ha organitzat una ronda de visites a les associacions de jubilats de la comarca, amb l’Espluga com a primera parada, per repartir aquestes enquestes i poder fer un estudi sobre les carències que pateixen els majors de 65 anys, amb la intenció de poder oferir, en un futur, activitats encarades a solucionar aquests aspectes.