Durant tot el cap de setmana es va poder gaudir del Vitrum en el seu format habitual, sense restriccions ni canvis d’ubicació, arribant a igualar i inclús superar les xifres de 2019. D’aquesta manera el Festival es consolida i recupera després de la pandèmia. A falta de les xifres completes, el consistori confirma que s’ha superat el 30% de visitants perduts durant el 2021 a causa de la pandèmia.

ÀUDIO: L’alcalde de Vimbodí Poblet, Joan Canela, destaca les bones xifres d’aquest 2022

Entre els actes d’aquesta edició destaquen l’obertura oficial de la festa, de la mà de la delegada territorial del Govern de la Generalitat a Tarragona, Teresa Pallarès, les demostracions de vidre bufat a càrrec d’Igor Obeso, Ferran Collado, Luis Machi, Antonio Fernández i Rafa Abdon, el taller d’aquafonia “Com Sona l’Aigua”, el concurs de veure porró o l’espectacle de vidre i música Vitrumusical 2022, que va omplir les seves places al complet.

A part, va destacar el nomenament de Tomàs Molina com a Vidrier d’Honor del Vitrum 2022 amb una gran acollida per part del públic o la nova Mostra Internacional d’Audiovisual d’Artesania que s’estrenava enguany.

ÀUDIO: Joan Canela explica la bona acollida d’aquestes dues activitats

ÀUDIO: Tomàs Molina destaca el paper del Vitrum

Un Vitrum que es consolida després de dos anys de pandèmia i que es va dedicar al canvi climàtic i les seves conseqüències.