Després que a principis de setembre s’anunciés que ja no eren necessaris els camions cisterna plens d’aigua per abastir els dipòsits de l’Espluga, la situació ha tornat a empitjorar i l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí ha comunicat de nou que tornen els camions per abastir els dipòsits municipals.

Com ja es va fer l’any passat i també durant l’agost d’aquest mateix any, es traslladarà aigua de la xarxa pública de Montblanc fins als dipòsits municipals per poder estabilitzar les reserves locals, ara per ara a nivells baixos per la sequera. El que també es manté són els talls d’aigua a tota la població de 10 de la nit a les 7 del matí de dilluns a divendres.

D’altra banda, des de l’Ajuntament es demana a la ciutadania que s’intenti evitar l’ús desmesurat de l’aigua, a fi d’arribar a un escenari més delicat.

Durant l’últim ple municipal l’alcalde de l’Espluga, Josep M. Vidal, va explicar el que ja havia avançat a l’EFMR que l’Ajuntament optarà a una subvenció dels Next Generation per renovar les canonades de la xarxa pública de la urbanització Carreras, que és una de les que presenta més deficiències. De fet, Vidal va detallar que de la totalitat d’aigua que surt dels dipòsits només la meitat arriba a les cases, ja que l’altra es perd, és per això que el consistori vol tenir un rendiment més alt i ho vol fer amb subvencions com aquestes.

ÀUDIO: Josep M. Vidal, alcalde de l’Espluga, detalla el rendiment de les canonades de l’Espluga