La directora del Museu de la Vida Rural, Gemma Carbó, va rebre ahir el Premi Javier Brun 2022 durant la inauguració de la 36a Fira Internacional de Teatre i Dansa d’Osca. Ho va fer en reconeixement de la seva trajectòria com a gestora cultural.

Els encarregats de fer entrega d’aquest premi van ser la viuda de Brun, Begoña Puértolas juntament amb els seus fills Mauro i Tristán i l’alcalde de la ciutat Luis Felipe. Durant l’acte es va entregar un gravat de l’artista Katia Acín en reconeixement de la feina realitzada aquests anys per la directora del Museu de la Vida Rural, especialitzada en l’àmbit de les polítiques culturals i educatives i la seva feina al capdavant de la Fundació Interarts i l’Associació ConArte Internacional.

Durant la seva intervenció, Gemma Carbó va elogiar la figura de Javier Brun i la seva intervenció en el món de la cultura. A més Carbó va aprofitar per fer un crit a l’art i la cultura davant de la guerra i l’avanç de l’extrema dreta, moment que assegura, cal “imposa de nou baixar a la trinxera amb la música, el teatre, la dansa, la poesia a defensar la hibridació, el mestissatge, la fusió, les mescles estranyes i, sobretot, la participació en la vida cultural de tot aquell o aquella que lliurement decideixi fer-ho”.

D’aquesta manera es va iniciar una nova edició de la Fira de Teatre d’Osca que s’allargarà fins aquest dijous 29 de setembre.