Els Premis AMC de Museologia són uns guardons de caràcter honorífic que tenen per objectiu reconèixer les trajectòries professionals en l’àmbit de la museologia catalana així com la tasca executada entre els anys 2020 i 2021 en l’àmbit de les exposicions, activitats i projectes de creació.

Enguany, entre els premiats, es troba el Museu Particular, una proposta dels conquencs Àlex Rebollo i Anna Maria Andevert. En concret, aquest projecte nascut a la Conca de Barberà ha rebut un premi destinat a prestigiar, reconèixer i fer públiques les aportacions més destacades en el camp de les experiències i activitats dutes a terme als museus.

El Museu Particular és una proposta que pretén donar veu a objectes quotidians convertint-los en peça de museu i difonent-los a través de les xarxes socials. Les seves peces s’han pogut veure exposades al Museu de la Vida Rural i també a través de Twitter, Instagram i el seu web propi.

Entrega dels Premis AMC de Museologia 2022 (Imatge: Cedida)

En la resta de categories també s’ha premiat l’exposició Estiueig de proximitat, 1850-1950, organitzat per la Diputació de Barcelona, el Museu d’Arenys de Mar i el Museu Municipal de Nàutica del Masnou; La proposta museogràfica per al nou Museu del Port de Tarragona; una menció a títol pòstum a l’historiador Lluís Campins Punter i un reconeixement al periodista i historiador José Ángel Montañés Bermúdez.

Tots els guardons estan dotats amb una litografia de l’artista Josep Guinovart. A més, en el cas del premi als projectes de creació també s’atorga una placa de reconeixement de la institució. Per la seva banda, el premi a la trajectòria professional, suposa el nomenament de membre d’honor de l’AMC.