L’equip de govern de l’Ajuntament de Montblanc vol rebaixar l’IBI de cara al 2023. L’objectiu és que l’impost de béns immobles, que ara està al 0,96%, es baixi fins al 0,85%, com estava abans del 2020, quan es va augmentar. 

En el seu moment, l’equip de govern va assegurar que l’augment era inevitable, i que així ho marcava el pla de sanejament. Ara, el mateix govern assegura que els ingressos extra de l’operació de Bon Preu al polígon de CIMALSA, uns 1,5 milions d’euros, permetrà rebaixar l’impost. Si s’aprova, es deixaran d’ingressar uns 300.000 euros i el contribuent pagarà un 11,46% menys. L’alcalde convocarà a l’oposició la setmana vinent per començar a negociar.

ÀUDIO: L’Alcalde de Montblanc, Josep Andreu, explica la proposta

L’equip de govern vol portar aquesta proposta al ple d’ordenances del mes d’octubre, i necessita el sí de l’oposició perquè tiri endavant. Tant Esquerra com Junts per Montblanc tenen voluntat de negociar, però lamenten haver conegut els detalls per la premsa. Anunciar la mesura abans de negociar ho veuen com una eina electoralista de l’equip de govern. 

ÀUDIO: El portaveu d’Agrupament-Esquerra Republicana de Montblanc, Oriol Pallisó, denuncia que aquest és un pas electoralista

ÀUDIO: El portaveu de Junts per Montblanc, Marc Vinya, destaca que es va avisar la premsa abans que al consistori