Terrània es tornarà a celebrar aquest cap de setmana amb total normalitat a Montblanc. El festival recupera el seu àmbit internacional, restringit els últims anys a causa de la pandèmia. Enguany el territori convidat és Bretanya, per això, la peça del ceramista bretó Philippe Dansette protagonitza el cartell de Terrània. 

L’edició d’enguany inclourà sis exposicions, sis tallers participatius per a tots els públics i 25 ceramistes que portaran la seva obra a Montblanc. Com és habitual, les activitats principals seran a l’antiga església de Sant Francesc.

Els actes s’inauguraran el divendres 23 de setembre a les 9 del matí amb els primers tallers de ceràmica per escoles al Museu del Pessebre de Catalunya. A la tarda, a les 5 hi haurà inici de mercat i a les 7 es farà la inauguració oficial de Terrània 2022 a càrrec de la directora del Consorci d’Artesans i Moda de Catalunya, Agnès Russiñol i Amat.

Durant tot el dissabte hi haurà mercat i diverses activitats: Taller de raku amb microones, taller de ceràmica en família o taller de creació de figures de pessebre de motlle, entre d’altres. Diumenge es repetiran els tallers per totes aquelles persones que vulguin participar, juntament amb l’habitual mercat.

Es poden consultar totes les activitats al programa de Terrània 2022.