Aquesta setmana el Monestir de Poblet s’ha acomiadat de la majoria de famílies que encara es trobaven al centre, acollides a causa de la guerra que fa mesos que dura al seu país. De 26 persones, el centre acollirà ara només 4, la majoria de les quals tenen previsió de tornar al seu país a curt termini.

Fa sis mesos que una trentena de persones van arribar a Poblet per ocupar diversos pisos del monument monàstic. L’ONG Coppera va ser l’encarregada de traslladar les famílies fins a la Conca de Barberà, a causa del gran nombre de persones que arribaven d’Ucraïna i que necessitaven rebre refugi per tota Catalunya.

Ara, moltes d’aquestes famílies han anat tornant paulatinament a Ucraïna i les poques que queden seran reubicades a la Garriga, on l’ONG té la seva seu principal. Moltes d’aquestes persones preveuen tornar al seu país en els pròxims mesos.

La comunitat monàstica i els voluntaris van celebrar un sopar per acomiadar-se de les famílies (Imatge: Cedida)